Tactic valloittaa maailmaa vastuullisesti

Vastuullisuus on nouseva trendi, mutta suomalainen peli- ja leluyritys Tactic on panostanut vastuullisuuteen aina yrityksen alkumetreiltä asti. Kaikki Tacticin tuotteet ovat paitsi viihdyttäviä myös kestävästi tuotettuja. Tactic aikoo jatkossakin panostaa kestävään kehitykseen, ja on valmis myös investoimaan uuteen vihreämpään teknologiaan. Kurkistetaan, kuinka maailman vastuullisimmat pelituotteet valmistetaan Tacticin Porin tehtaalla.

Innovatiivisuus on halua kehittyä

Tacticilla tuotekehitys on tärkeässä roolissa, ja tuotteet luodaan aina aitoon tarpeeseen. Alan trendejä seurataan tarkasti ja mietitään, millaisia tuotteita ihmiset toivovat markkinoille. Menestyäkseen tulee ymmärtää, mistä ihmiset ovat kiinnostuneita ja millä tapaa he haluavat viihtyä, oppia tai viettää aikaa. Tacticin tavoitteena on luoda tuotteita, jotka ovat sekä innovatiivisia että kestäviä. Tuotekehityksessä otetaankin huomioon kestävän kehityksen näkökulmat jo suunnitteluvaiheessa, esimerkiksi pyrkimällä maksimoimaan pelikertojen määrä.
Valveutuneet asiakkaat kysyvät myös entistä enemmän tuotteiden ja materiaalien alkuperästä. Tacticin toimitusjohtaja Lauri Nieminen toteaakin, että vastuullisuudessa Tactic kestää erinomaisesti vertailun minkä tahansa kilpailijan tuotteisiin. Vastuullisuuden eteen täytyy olla myös valmis muuttumaan ja tekemään konkreettisia toimia sekä välillä ottamaan tietoisia riskejä. Vaatii rohkeutta ja erilaisuutta tehdä asiat toisin, mutta Tacticille vastuullisuus on niin tärkeä asia, että riski ollaan valmis ottamaan. Tacticilla ollaan myös valmiita sijoittamaan uudenlaiseen teknologiaan, joka vähentää hävikkiä tai energiankulutusta.

Tuotanto vakaasti omissa käsissä

Yksi Tacticin vastuullisuusajattelun peruspilareista on oma tuotanto, mikä on sekä suuri ylpeydenaihe että äärimmäisen vastuullinen valinta. Omalla Porin tehtaalla Tacticin tuotanto pysyy visusti yrityksen omissa käsissä, mikä mahdollistaa vastuulliset ja kestävät toimitusketjut, tuotannon valvonnan sekä parhaat mahdolliset työolot. Tuotannon tarkalla suunnittelulla pystytään huomioimaan kestävä kehitys myös pidemmällä aikavälillä. Huolellisen optimoinnin jälkeen tuotanto sujuu vähemmillä resursseilla, jolloin kuluu vähemmän sähköä koneiden pyörittämiseen ja syntyy vähemmän jätettä.

Osa materiaalihukan vähentämistä on optimoida suunniteltavat tuotteet omille tuotantolaitteille sopiviksi. Tuotantokoneille on optimaalista käyttää tietyn kokoisia arkkeja, joilla pystytään vähentämään hävikkiä. Myös vanhoja tuotteita otetaan uudelleen käsittelyyn ja tehdään niihin uudenlaiset pahviratkaisut, jotka kuluttavat tehokkaammin pahvialaa. Tärkein kriteeri on, ettei arkeille jäisi lainkaan hukkatilaa. Näin kaikki materiaali tulee hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti.

Materiaalien alkuperäketjut kunnossa

Tacticilla mietitään jatkuvasti myös, miten perinteisesti muovista tai muusta kestämättömästä materiaalista valmistettuja peliosia voidaan korvata vastuullisemmilla ja kestävämmillä vaihtoehdoilla. Tactic on ollut aina erittäin tarkka siitä, että pelit koostuvat kestävistä materiaaleista. Raaka-aineet pyritään valitsemaan mahdollisimman ympäristöystävällisiksi ja läheltä tuleviksi. Myös päästöjä seurataan tarkasti.

Tacticlaisille on erityisen ilon ja ylpeyden aihe, kun he pystyvät suunnittelemaan pelin, jossa ei ole lainkaan muovia. Muovin sijaan mietitään aina, mikä olisi kestävin pahviratkaisu. Kestävä tuote on myös sellainen, jokA kestää monta pelikertaa ei pelkästään laadun, mutta myös peli-idean kannalta. Yksi tällainen menestystarina on Mölkky, joka valloittaa maailmaa. Mölkky on läpikotaisin ekologinen valinta yhteisiin pelihetkiin, valmistetaanhan pelin palikat Porissa paikallisesta koivusta. Mölkystä on kehittynyt vahva, hieno ja suomalainen brändi.

Vastuullisuuteen liittyvistä sertifikaateista vastaa Tacticilla tuotekehityspäällikkö Veera Vaajasalmi. Yrityksen saamat PEFC- ja FSC-sertifikaatit kertovat siitä, että tuotteissa käytettävien puuosien, kartongin ja paperin alkuperäketjut tukevat kestävää kehitystä. Vaajasalmi kertookin, että raaka-aineiden alkuperä tunnetaan aina puun kasvupaikasta ja kasvatustavasta puun korjaamiseen

Kuuntele Veeran kertomana

Lisätietoa Tacticin vastuullisuudesta: tactic.net/tactic/vastuullisuus

Äiti maa on vastuullisuuden lippulaiva

Syksyn 2023 uutuuspeli Äiti maa esittelee Tacticin vastuullisuusosaamista aivan uudella tavalla. Äiti maa -peli vastaa etenkin nuorilla havaittavaan ympäristöhuoleen. Näinä aikoina meidän kaikkien tulisi ajatella enemmän sitä, miten voimme saada luonnon ja maapallon voimaan paremmin.

Äiti maa lähestyy ympäristöasioita positiivisen tekemisen kautta. Viihdyttävässä pelissä on mukana hauska yhteistyöominaisuus ja paljon vuorovaikutusta pelaajien kesken. Peli ohjaa ajatuksia siihen, mitä pienillä teoilla voidaan itse tehdä ja näin säästää maapalloa. Peli sopii aivan kaikille; sen avulla ympäristöasioista jo paljon tietävät voivat haastaa itseään, mutta peli tarjoaa ajattelemisen aihetta myös niille, jotka eivät ole vielä miettineet koko aihetta.

Äiti maa -pelin mekaniikka, sisältö ja kuvitus peilaavat ympäristöarvoja, mutta myös pelin materiaalivalinnat tukevat kestävää kehitystä. Pelissä käytetään ainoastaan kierrätyspahvia, minkä lisäksi puunappulat ja -nopat ovat FSC-sertifioituja. Äiti maa onkin loistava esimerkki Tacticin sitoumuksesta kestävän kehityksen edistämiseen.

Tinkimättömällä työllä Tactic on osoittanut, että vastuullisuus ja hauskanpito voivat kulkea käsi kädessä. Yritys ei ainoastaan tuota laadukkaita ja viihdyttäviä pelejä, vaan tekee sen tavalla, joka on sekä ympäristölle että ihmisille hyväksi. Tämä tekee Tacticista paitsi pelialan innovaattorin, myös kestävän kehityksen edelläkävijän.

Lisätietoa Äiti Maa -pelistä: tactic.net/aiti-maan-pelaaminen-on-ymparistoteko

Ajankohtaista

BRUDER on yritys, joka uskoo onnen levittämiseen lelujen kautta!

BRUDER on yritys, joka uskoo onnen levittämiseen lelujen kautta! Heidän maailmanlaajuisesti tunnettu tuotenimensä on saanut lapset hymyilemään useiden vuosien ajan. Mikä tekee BRUDERista erityisen? BRUDER keskittyy valmistamaan leluja, jotka eivät tarjoa vain hauskoja hetkiä leikeissä, vaan myös turvallisia sellaisia.

Read More »

Suomen suurin lelujen ja pelien valmistaja Tactic Games ostaa Plaston

Suomalaisen leluteollisuuden vankka perinne saa jatkoa, kun porilainen lautapeleistä, ulkopeleistä ja leluista tunnettu Tactic Games ilmoitti tänään ostavansa 70-vuotiaan Ahvenanmaalla sijaitsevan AB Plasto Oy:n. Yrityskauppa tulee yhdistämään kaksi perinteikästä lelualan toimijaa, joiden syvällä suomalaisessa arvomaailmassa olevat juuret lujittavat entisestään kotimaisen lelutuotannon tulevaisuutta.

Read More »