Suomen suurin lelujen ja pelien valmistaja Tactic Games ostaa Plaston

Suomalaisen leluteollisuuden vankka perinne saa jatkoa, kun porilainen lautapeleistä, ulkopeleistä ja leluista tunnettu Tactic Games ilmoitti tänään ostavansa 70-vuotiaan Ahvenanmaalla sijaitsevan AB Plasto Oy:n. Yrityskauppa tulee yhdistämään kaksi perinteikästä lelualan toimijaa, joiden syvällä suomalaisessa arvomaailmassa olevat juuret lujittavat entisestään kotimaisen lelutuotannon tulevaisuutta.

Plasto tunnetaan laajalti sen kestävistä ja ikonisista leikkituotteista, jotka ovat tuoneet iloa suomalaisille lapsille yli sukupolvien. Plaston potkumopo, kuorma-autot ja erilaiset hiekka- ja ulkolelut ovatkin tuttu näky suomalaisilla leikkipaikoilla.

Yritysosto on luonnollinen askel Tactic Games Oy:n strategiassa, jossa suomalaisuus ja vastuullisuus ovat keskiössä.

”Olemme seuranneet Plaston toimintaa jo pitkään, ja olemme iloisia siitä, että nyt voimme olla osa sen tulevaisuutta. Plaston lelut eivät ole vain leikkikaluja, vaan niillä on tärkeä osa myös suomalaisissa lapsuudenmuistoissa ja kansallisen identiteetin rakentajina. Tuotteet sopivatkin siksi hienosti Tacticin suosittujen brändien rinnalle. Muun muassa jo kansainväliseksi hiteiksi nousseet Mölkky® ja Alias saavat nyt vierelleen perheen pienemmille suunnatun laatubrändin. ” toteaa Tactic Gamesin toimitusjohtaja Lauri Nieminen.

Tactic Games on suomalainen perheyritys, joka on kasvanut yli puolen vuosisadan taipaleellaan yhdeksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä lelu- ja pelialan toimijoista. Yrityskaupan myötä yrityksen osaaminen ja tuotteisto laajenee yhä syvemmälle lelujen maailmaan.

Plaston lelutehdas perustettiin vuonna 1954 ja se sijaitsee Ahvenanmaalla. Kaikki tuotteet on merkitty kotimaisesta alkuperästä ja laadusta viestivällä Avainlippu-tunnuksella. Avainlipulla merkityt tuotteet on suunniteltu suomalaisia kuluttajia varten ja valmistettu vastuullisesti eettisiä arvoja kunnioittaen.

”Yrityskauppa on merkittävä virstanpylväs molemmille yhtiöille. Plaston tuotteet edustavat pitkäikäisyyttä ja kestävyyttä ja toimivat vastavoimana kertakäyttöiselle leikkikulttuurille. Tulemme kehittämään Plaston kestäviä suomalaisia lastentuotteita, vahvistamaan niiden kansainvälistä myyntiä ja näin jatkamaan yhtiön hienoa 70-vuotista perinnettä eteenpäin.” Lauri Nieminen toteaa.

Plaston toimitusjohtaja Bruno Carlson lisää:

”Meille oli tärkeää löytää kumppani, joka jakaa arvomme ja näkee lelujemme ja organisaatiomme ainutlaatuisuuden. Tacticin kanssa voimme varmistaa, että rakkaudella luotu tuotteistomme ei ainoastaan säily, vaan myös kasvaa ja kukoistaa.”

Yrityskaupan myötä molempien yhtiöiden tuotantotavat, jakelukanavat ja designosaaminen yhdistyvät, luoden synergiaetuja, jotka vahvistavat niiden asemaa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Vastuullinen tuotanto ja suomalaisen työn arvostus ovat tärkeä osa yritysoston ydintä. Yhdessä yhtiöt sitoutuvat edelleen korkeisiin laatu- ja eettisiin standardeihin kaikessa toiminnassaan.

Yritysosto ei merkitse Tacticille pelkästään tuotevalikoiman ja tuotantokyvykkyyksien laajentamista, vaan se luo pohjan myös uudenlaiselle innovaatiolle ja luovuudelle lelualalla.

“Yrityksiämme yhdistävät vahvat arvot vastuullisuudessa ja suomalaisessa työssä ja arvostamme Plaston äärimmäisen ammattitaitoista ja sitoutunutta henkilöstöä. Yhteiset voimavarat mahdollistavat uusien aikaa ja kulutusta kestävien tuotteiden kehittämisen, tuoden iloa sekä nykyisille että tuleville sukupolville.” Lauri Nieminen lisää.

Kauppaan kuuluu AB Plasto Oy:n lisäksi myös yhtiön ruotsalainen sisaryhtiö Plasto World of Entertainment AB. Yhtiöt siirtyvät 1.5.2024 virallisesti osaksi Tactic-konsernia.

Tactic Games Oy on nimensä mukaisesti pelien ja lelujen mestari, joka jatkaa innokkaasti perinteensä ja innovaationsa tuomista maailmanlaajuiseen markkinaan.

Perustettu: Tactic Games Oy perustettiin 1967 Poriin, jossa emoyhtiö ja tehdas toimii edelleen

Erityisosaaminen: Yritys on erikoistunut tuottamaan korkealaatuisia ja viihdyttäviä pelejä ja leluja, jotka on suunniteltu luomaan ikimuistoisia hetkiä perheille ja ystäville.

Kansainvälinen toiminta: Tactic Games Oy toimii aktiivisesti kansainvälisillä markkinoilla, ja sillä on tytäryhtiöitä ja sivuliikkeitä ympäri Eurooppaa sekä Yhdysvalloissa.

Kotimainen tuotanto: Valtaosa Tacticin tuotteista valmistetaan Suomessa, mikä varmistaa korkean laadun ja vastuullisen tuotannon.

Osana Tactic-konsernia: Tactic Games Oy on osa Tactic-konsernia, johon kuuluu myös muita merkittäviä peli- ja leluyrityksiä, kuten Mölkky Oy, Bex Sport AB sekä AB Plasto Oy.

Sitoutuminen vastuullisuuteen: Yritys on sitoutunut laadukkaaseen ja vastuulliseen tuotantoon sekä ympäristöystävällisiin käytäntöihin.

Positiivinen vaikutus perheiden arkeen: Tactic Games Oy:n tuotteilla on merkittävä rooli monien lasten ja perheiden positiivisen yhdessäolon mahdollistamisessa.

Ab Plasto Oy on luotettava kumppani perheille tarjoten innovatiivisia ja turvallisia leluja, jotka ovat olennainen osa suomalaista leikkikulttuuria.

Kotimainen perinne: Ab Plasto Oy on suomalainen yritys, jolla on vankka historia kotimaisen lelutuotannon parissa. Plastolla on tänä vuonna 70-juhlavuosi!

Laaja tuotevalikoima: Yritys on erikoistunut valmistamaan monipuolisia ja laadukkaita leluja lapsille ja perheille.

Positiivinen vaikutus yhteisöön: Plaston tuotteet ovat olleet merkittävä osa monien lasten ja perheiden arkea, edistäen positiivista vuorovaikutusta ja yhdessäoloa. Tuotteisto kattaa kaikkea pihaleikkeihin soveltuvista tuotteista aina potkumopoihin ja autoleluihin saakka.

Vastuullinen toiminta: Ab Plasto Oy korostaa vastuullisuuttaan tuotannossaan ja pyrkii ympäristöystävällisiin käytäntöihin.

Päämaja Ahvenanmaalla: Yrityksen pääkonttori ja tehdas sijaitsee Ahvenanmaalla, mikä on osa sen vahvaa suomalaista identiteettiä.

Lisätietoa Plasto Oy:stä www.plasto.fi

Ajankohtaista

BRUDER on yritys, joka uskoo onnen levittämiseen lelujen kautta!

BRUDER on yritys, joka uskoo onnen levittämiseen lelujen kautta! Heidän maailmanlaajuisesti tunnettu tuotenimensä on saanut lapset hymyilemään useiden vuosien ajan. Mikä tekee BRUDERista erityisen? BRUDER keskittyy valmistamaan leluja, jotka eivät tarjoa vain hauskoja hetkiä leikeissä, vaan myös turvallisia sellaisia.

Read More »

Suomen suurin lelujen ja pelien valmistaja Tactic Games ostaa Plaston

Suomalaisen leluteollisuuden vankka perinne saa jatkoa, kun porilainen lautapeleistä, ulkopeleistä ja leluista tunnettu Tactic Games ilmoitti tänään ostavansa 70-vuotiaan Ahvenanmaalla sijaitsevan AB Plasto Oy:n. Yrityskauppa tulee yhdistämään kaksi perinteikästä lelualan toimijaa, joiden syvällä suomalaisessa arvomaailmassa olevat juuret lujittavat entisestään kotimaisen lelutuotannon tulevaisuutta.

Read More »