Perhe, joka pelaa yhdessä, pysyy yhdessä

Perhe, joka pelaa yhdessä, pysyy yhdessä

Alias on ollut osa perhe-elämää yli kolmenkymmenen vuoden ajan aina vanhempien ensitreffeiltä omien lasten kanssa pelaamiseen. Mikään ei yhdistä sukupolvia kuin Alias.

Ennen Suomi tunnettiin maailmalla legendaarisesta matkapuhelinbrändistä Nokiasta ja sen sloganista Connecting People. Samaa voi sanoa myös toisesta suomalaisesta legendasta, Aliaksesta. Alias on aito ja alkuperäinen sananselityspeli, jotka suunnitellaan ja valmistetaan Tactic Gamesin omilla Porin tehtailla. Aliaksella on tärkeä rooli perheiden yhdessä pitämisessä ei vain Suomessa, vaan ympäri maailman.

Sukupolvia yhdistävä tekijä

Alias on peli, joka siirtyy sukupolvelta toiselle. On vaikea keksiä toista peliä, joka edistää perhearvoja paremmin kuin Alias. Aikuiset pelaavat sitä yhdessä niin ystäviensä kuin lastensa kanssa, lapset ja teinit pelaavat sitä keskenään, isovanhemmat pelaavat sitä lastenlastensa kanssa – se todellakin sopii kaikenikäisille.

Kun nuoret aikuiset alkavat seurustella, Alias toimii kuin parisuhdebarometri; tiedät että olet löytänyt aidon yhteyden, kun parisi arvaa oikeat vastaukset pienimmästäkin vihjeestäsi. Mitä enemmän pari viettää aikaa yhdessä, sitä parempia Aliaksen pelaajia heistä tulee, koska sisäpiirin vihjeillä voitetaan peli. Mikäli pariskunta on huono häviämään Aliaksessa, voi suhteelle ennustaa vaikeita aikoja.

Kun pari asettuu aloilleen ja hankkii omia lapsia, lautapeleistä tulee loistava tapa ruokkia lasten luontaista uteliaisuutta ja laajentaa heidän sanavarastoaan. Lasten kasvaessa ja siirtyessä konkretiasta abstrakteihin konsepteihin, Alias on jälleen mukana kehittämässä sekä kielellisiä että kognitiivisia kykyjä, unohtamatta tietenkään tuiki tärkeitä sosiaalisia taitoja.  

Selviytymiskeino pandemian aikana

Lautapelit olivat kokeneet todellisen renessanssin jo ennen pandemiaa. Eristyksen aikana niistä tuli elintärkeitä, sillä ne pitivät lapset ja aikuiset yhdessä tarjoamalla hauskaa ajanvietettä. Kun olemme joutuneet olemaan pitkään ilman normaalia sosiaalista kanssakäymistä, kommunikointia ja yhteisiä pelihetkiä, osaamme todellakin arvostaa, kuinka tärkeä henkinen voimavara pelit, kuten Alias ovat. 

Näennäisen viihteellinen sananselityspeli pitää sisällään meille kaikille tärkeitä arvoja: kokoontumista yhteen sosiaalisessa kanssakäymisessä, muiden ymmärtämistä ja ymmärretyksi tulemista sekä yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä tiimin sisällä. Kaikki tämä on paketoitu hauskaan ja mukaansatempaavaan pakettiin, ja tarjoiltu lautapelinä kaikkien nautittavaksi. 

Nyt kun elämä on jälleen normalisoitumassa, tulee aika rohkaista lapsia ja aikuisia sosiaalisen aktiivisuuteen. Paras konsti tähän on järjestää iloinen peli-ilta.

Vähemmän ruutuaikaa lapsille

Lapset ja erityisesti teinit viettävät aivan liian paljon aikaa liimattuina näyttöihinsä. Tunti toisensa jälkeen vietettynä mobiililaitteilla ja konsoleilla johtaa sekä fyysisiin ongelmiin että rajoittaa lasten sosiaalisia kontakteja.   

Lautapelit yleensä, ja Alias aivan erityisesti, ovat loistava tapa aktivoida lapsia ja saada heidät olemaan vuorovaikutuksessa reaalimaailman kanssa. Jatkuvasti toistensa kanssa riitelevät sisaruksetkin voivat yhtäkkiä löytää yhteisen sävelen voitokkaana Alias-tiiminä. Aliasta voikin pitää varsinaisena perheiden Super Nannynä.

Alias tehostaa lasten kasvavia kognitiivisia ja sosiaalisia taitoja sekä parantaa heidän itseilmaisuaan ja ymmärrystään. Se ruokkii lasten mielikuvitusta ja auttaa heitä keskittymään omien ajatustensa sanallistamiseen. Peli-ilta vanhempien kanssa on myös turvallinen paikka keskustella lasten peloista tai muista heidän elämänsä negatiivisista asioista.

Tutustu koko Alias-perheeseen

Aliaksen konsepti on niin nerokkaan yksinkertainen, että kuka tahansa osaa pelata sitä. Siksi pelistä pitääkin olla useita eri versioita. Itse asiassa Alias-pelejä on yli kaksikymmentä erilaista. Pienille lapsille, jotka eivät vielä osaa lukea, on oma Junior Alias -sarjansa. Aikuiseen makuun puolestaan löytyy Late Night Alias, joka on täydellinen ohjelmanumero aikuisten bileiltoihin.

Kiinnostaapa sinua sitten jalkapallo tai legendat, ruuanlaitto tai luonto, löydät Alias-peleistä oman suosikkiteemasi. Aliaksen party-versioissa selittämistä rikastetaan näyttelemällä ja tunnetiloilla. Voit myös kokeilla pokkasi pitämistä Wacky Aliaksella. Aliasta voi pelata myös miehet vastaan naiset tai keksiä omia sanoja selitettäväksi D.I.Y. Aliaksessa.   

Koska jokaiseen hetkeen löytyy oma Alias, yksi peli ei välttämättä riitä, vaan tarvitset useita eri versioita erilaisiin pelihetkiin. Mutta ei huolta, jokainen ostettu Alias on hyvä sijoitus laatuaikaan ystävien ja perheen kesken.

Ajankohtaista

BRUDER on yritys, joka uskoo onnen levittämiseen lelujen kautta!

BRUDER on yritys, joka uskoo onnen levittämiseen lelujen kautta! Heidän maailmanlaajuisesti tunnettu tuotenimensä on saanut lapset hymyilemään useiden vuosien ajan. Mikä tekee BRUDERista erityisen? BRUDER keskittyy valmistamaan leluja, jotka eivät tarjoa vain hauskoja hetkiä leikeissä, vaan myös turvallisia sellaisia.

Read More »

Suomen suurin lelujen ja pelien valmistaja Tactic Games ostaa Plaston

Suomalaisen leluteollisuuden vankka perinne saa jatkoa, kun porilainen lautapeleistä, ulkopeleistä ja leluista tunnettu Tactic Games ilmoitti tänään ostavansa 70-vuotiaan Ahvenanmaalla sijaitsevan AB Plasto Oy:n. Yrityskauppa tulee yhdistämään kaksi perinteikästä lelualan toimijaa, joiden syvällä suomalaisessa arvomaailmassa olevat juuret lujittavat entisestään kotimaisen lelutuotannon tulevaisuutta.

Read More »