Palapelien kokoaminen on oivallista puuhaa.

Jätä arjen kiireet taaksesi ja sukella palapelien upeaan maailmaan!

Listasimme palapelien kokoamiseen liittyviä hyötyjä, jotta yhä useammat tietäisivät harrastuksen eduista ja löytäisivät palapelien kokoamisen ilon. Mutta mitä hyötyä palapelien kokoamisesta sitten on?

Palapelien kokoaminen on:

1. Tehokasta aivojumppaa

Palapelien kokoamista voidaan pitää täydellisenä aivojumppana, sillä se saa molemmat aivopuoliskot tekemään töitä!

2. Paremmat hahmottamistaidot

Kun kokoamme palapeliä, näemme edessämme paljon erilaisia paloja, jotka meidän täytyy sijoittaa suurempaan kokonaisuuteen. Kun näin tekee säännöllisesti, parantuu tilanhahmotustaitokin aivan huomaamatta!

3. Paremmat ongelmanratkaisutaidot

Kyky hahmottaa pieniä yksityiskohtia voi auttaa meitä elämän kaikilla osa-alueilla – varsinkin työssä. Kun olemme tarkempia ja keskitymme yksityiskohtiin, työmme laatu paranee.

4. Parempi muisti

Palapelin palojen yhdistely toisiinsa vahvistaa aivosolujen välistä yhteyttä. Tämä kehittää lyhytkestoista muistiamme!

5. Korkeampi älykkyysosamäärä

Tutkijat ovat todenneet, että kun ihminen käyttää 25 minuuttia päivässä kooten palapelejä ja ratkaisten erilaisia pulmapelejä, hänen älykkyysosamääränsä voi nousta jopa 4 pinnaa.

6. Paremmat ongelmanratkaisutaidot

Hyvät ongelmanratkaisutaidot auttavat sinua ratkaisemaan ongelmia innovatiivisemmin, ajattelemaan kriittisemmin ja parantavat kykyäsi sopeutua uusiin tilanteisiin.

7. Parempi keskittymiskyky

Kun olet onnellinen ja vähemmän stressaantunut, on keskittyminenkin helpompaa. Kun keskittymisesi parantuu, tuottavuutesi kasvaa räjähdysmäisesti. Jos sinun on vaikea keskittyä opintoihisi tai työhösi, pieni tauko palapelin parissa voi auttaa nollaamaan ajatuksesi.

8. Parempi mieliala

Palapelien kokoaminen kasvattaa dopamiinin tuotantoa aivoissa. Dopamiini on aivojen välittäjäaine, joka säätelee mielialaamme sekä myönteistä ajattelua. Se vaikuttaa myös oppimiseen, muistiin, keskittymiskykyyn sekä motivaatioon. Dopamiinia vapautuu aina, kun teemme palapelejä ja aina, kun laitamme palapelin palan oikeaan paikkaan. Se rohkaisee meitä jatkamaan ja haastamaan itseämme.

9. Keino rentoutua

Sen lisäksi, että palapelien kokoaminen antaa meille positiivisen haasteen, se auttaa meitä samalla myös rentoutumaan. Palapeliä kootessa aivojemme beta-aallot muuttuvat alfa-aalloiksi. Alfa-aallot muistuttavaa tilaa, jossa olemme nähdessämme unta.

10. Laatuaikaa itselle

Palapelien parissa vietetyt hetket ovat laatuaikaa vain sinua varten! Arvosta itseäsi ja varaa säännöllisesti itsellesi omaa aikaa palapelien parissa.

Tactic-palapelit

Laajassa palapeli-valikoimastamme löytyy koottavaa sekä intohimoisille palapelien kokoajille että vasta-alkajillekin. Voit valita vaikeustason palojen määrän tai kuva-aiheen mukaan. Kuva-aiheet on valittu huolella ja niiden joukosta löytyy niin helppoja ja haastavia, klassisia ja trendikkäitä kuva-aiheita sekä kaikkea niiden väliltä! 

Valmistamme lähes viisi miljoonaa lautapeliä vuosittain ja vuodesta 2021 alkaen kaikki Tactic-palapelit on valmistettu Suomessa. Porissa toimivassa tehtaassamme kaksi palapeleille omistettua tuotantolinjaa valmistavat väsymättä parasta palapelilaatua juuri sinulle. Kaikki Tactic-palapelit valmistetaan korkealaatuisesta FSC®-sertifioidusta pahvista.

Palapelien koot:

  • 56 palaa = 42 x 30 cm
  • 100 palaa = 42 x 29,7 cm
  • 200 palaa = 43 x 29 cm
  • 500 palaa = 47 x 31 cm
  • 1000 palaa = 67 x 48 cm

Omien palapeliemme lisäksi jälleenmyymme Larsen-merkin palapelejä.

Tutustu valikoimaamme ja löydä omat suosikkisi!

Liity iloiseen palapelin kokoajien joukkoon ja jaa kokemuksesi harrastuksen hyödyistä sosiaalisessa mediassa #puzzlelovers #tacticpalapelit. Muista myös merkitä meidät Instagram: @tacticgames tai Facebook: @tacticgames niin jaamme julkaisusi.

Ajankohtaista

Tactic valloittaa maailmaa vastuullisesti

Vastuullisuus on nouseva trendi, mutta suomalainen peli- ja leluyritys Tactic on panostanut vastuullisuuteen aina yrityksen alkumetreiltä asti. Kaikki Tacticin tuotteet ovat paitsi viihdyttäviä myös kestävästi tuotettuja. Tactic aikoo jatkossakin panostaa kestävään kehitykseen, ja on valmis myös investoimaan uuteen vihreämpään teknologiaan. Kurkistetaan, kuinka maailman vastuullisimmat pelituotteet valmistetaan Tacticin Porin tehtaalla.

Read More »

PicassoTiles-lelut stressittömään jouluun

Lomakausi on synonyymi juhlallisuuksille ja ilolle. Ei ole kuitenkaan mikään salaisuus, että se voi myös olla hieman stressaavaa, kun on aika valita täydelliset lahjat läheisillesi. Juuri siinä PicassoTiles -lelut voivat auttaa. Picasso Tiles -lelut sopivat 3+ vuotiaille ja sitä vanhemmille, eivätkä ne ole vain hauskoja ja viihdyttäviä; ne myös kiehtovat nuoria mieliä ja rohkaisevat luovuuteen ja ongelmanratkaisuun.

Read More »