Koulu-Alias – tutustu uuteen kouluille räätälöityyn peliin

Pelaamalla oppiminen – motivoi ja aktivoi 

Lautapelien pelaaminen jo itsessään opettaa monenlaisia asioita: vuoron odottamista, joukkueena pelaamista, pettymysten sietämistä, ajattelutaitoja – mutta mitä jos myös pelin sisältö olisi suunniteltu suoraan oppiaineeseen tukemaan opetusta innostavalla tavalla!

Oppimispelit tuovat osaltaan vaihtelua oppitunnille. Ne tarjoavat turvallisen ympäristön oppia yhdessä ja oppia toisilta, ja mikä parasta pelatessaan oppilaat saavat tilaisuuden harjoitella uusia asioita aina uudelleen ja uudelleen! Pelaamalla oppiminen motivoi ja aktivoi erilaisia oppijoita, ja pieni positiivinen kilpailu saa antamaan parastaan. Opettajat tuntevat ryhmänsä parhaiten ja osaavat jakaa joukkueet niin, että jokaisella on paikkansa. Peli vie mukanaan ja oppilaat eivät välttämättä edes huomaa oppivansa.

Oppimispeliä voi käyttää tunnin aiheeseen virittäytymiseen. Peli luo tunnille iloisen ja innostavan tunnelman, joka on omiaan edistämään oppimista. Tunnin aikana taas pelit ovat parhaimmillaan osana työpistetyöskentelyä. Silloin pienissä ryhmissä mahdollisimman moni pääsee osallistumaan eikä aika kulu odotteluun. Pelin avulla voi myös yhdessä kerrata jo opittuja asioita. Pelaaminen on myös mainio tapa eriyttää sekä ylös että alaspäin. Eriyttäminen voi tapahtua jo ryhmäjaossa, pelin tai pelitavan valinnassa tai peli voi toimia lisätehtävänä ja kannustimena nopeimmille tunnin lopussa. Ja mikä olisikaan motivoivampi tapa opettaa asioita tuki- tai vaikkapa erityisopetuksessa kuin oppilaan kanssa pelaaminen kannustavassa ilmapiirissä.

Tutustu Koulu-Alias-peleihin 

Oppimispelin on hyvä olla sellainen, että se on nopea ottaa käyttöön. Alias-peli on tullut 30-vuotisen historiansa aikana monelle tutuksi. Sen suosiosta kertoo yli 6 miljoonaa myytyä peliä ympäri maailman. Peliä pelataan myös kouluissa, opettajat ovat mestareita soveltamaan sääntöjä ja löytämään pelille aivan uusia käyttötarkoituksia. Olemmekin kuulleet opettajia ja nyt pelistä on valmistunut kolme Koulu-Alias-peliä, joiden sisältö on räätälöity esi- ja alkuopetukseen, alakoulun luokille 3–6 ja yläkouluun. Koulu-Alias on hauska sanaselityspeli, joka tuo vaihtelua oppitunnille. 

Koulu-Alias-peleissä oppilaat selittävät oppiaineiden keskeistä sanastoa vihjeiden, synonyymien ja vastakohtien avulla – ja muut arvaavat. Kortit on jaettu oppiaineiden ja luokka-asteiden mukaan, mutta mikään ei estä ylittämästä rajoja. Oikeat vastaukset kiidättävät kohti maalia, ja ensimmäisenä maaliin päässyt pari tai ryhmä voittaa.

Jokaisessa pelissä on myös omat vivahteensa. Esimerkiksi esi- ja alkuopetuksen pelissä kortit on kuvitettu ja sanat on kirjoitettu myös tavuttaen. 3–6-luokkalaisten peli sisältää oppiaineiden lisäksi myös yleistä kouluun liittyvää sanastoa. Sanat voi sekoittaa oppiainesanoihin kevennykseksi tai niitä voi käyttää S2-opetuksessa. Kaikkien pelien selitettävät sanat on kerätty yhteistyössä luokanopettajien ja aineenopettajien kanssa.

Innostavat pelihetket, kaiken kirjavat selitykset ja huippuhyvät arvaukset paitsi opettavat tuovat varmasti myös iloa ja pilkettä koulupäivään!

Koulu-Alias esi- ja alkuopetus

Tässä pelissä uusia asioita voi harjoitella uudelleen ja uudelleen!

Peli sisältää 300 kuvitettua sanakorttia, joiden selitettävät sanat ovat esi- ja alkuopetuksen sisällöistä. Peli ei kuitenkaan vaadi lukutaitoa, sillä kaikki kortit on kuvitettu. Soveltuu 5-9 -vuotiaille.

Lue lisää

 

Koulu-Alias luokat 3-6

Sanaselityspeli on innostava tapa kerrata koulussa opittuja sanoja, käsitteitä ja ilmiöitä. Peliä pelataan joukkueissa joko oppiaineittain tai rohkeasti yli oppiainerajojen!

Pelin 400 korttia on jaoteltuina oppiaineittain ja vaikeusasteittain. Mukana 13 alakoulun oppiainetta! 

Lue lisää

Koulu-Alias luokat 7-9

Tämä sanaselityspeli motivoi ja aktivoi erilaisia oppijoita! Peliä pelataan joukkueina ja siinä selitetään koulussa opittuja sanoja, käsitteitä ja ilmiöitä vihjeiden, synonyymien ja vastakohtien avulla.

Peli sisältää 400 korttia jaoteltuina oppiaineittain ja vaikeusasteittain. Mukana kaikki yläkoulun yhteiset tietoaineet.

Lue lisää

Ajankohtaista

Äiti Maan pelaaminen on ympäristöteko!

Syksyn uutuus 2023! Äiti Maa -tietopeli on ympäristön hyvinvointiin keskittyvä, viihdyttävä peliuutuus.  Äiti Maa, on ajankohtainen tietopeli täynnä mielenkiintoisia kysymyksiä arvokkaan planeettaamme hyvinvoinnista ja suojelusta.  Pelin

Read More »