Koulu-Alias – tutustu uuteen kouluille räätälöityyn peliin

Pelaamalla oppiminen – motivoi ja aktivoi 

Lautapelien pelaaminen jo itsessään opettaa monenlaisia asioita: vuoron odottamista, joukkueena pelaamista, pettymysten sietämistä, ajattelutaitoja – mutta mitä jos myös pelin sisältö olisi suunniteltu suoraan oppiaineeseen tukemaan opetusta innostavalla tavalla!

Oppimispelit tuovat osaltaan vaihtelua oppitunnille. Ne tarjoavat turvallisen ympäristön oppia yhdessä ja oppia toisilta, ja mikä parasta pelatessaan oppilaat saavat tilaisuuden harjoitella uusia asioita aina uudelleen ja uudelleen! Pelaamalla oppiminen motivoi ja aktivoi erilaisia oppijoita, ja pieni positiivinen kilpailu saa antamaan parastaan. Opettajat tuntevat ryhmänsä parhaiten ja osaavat jakaa joukkueet niin, että jokaisella on paikkansa. Peli vie mukanaan ja oppilaat eivät välttämättä edes huomaa oppivansa.

Oppimispeliä voi käyttää tunnin aiheeseen virittäytymiseen. Peli luo tunnille iloisen ja innostavan tunnelman, joka on omiaan edistämään oppimista. Tunnin aikana taas pelit ovat parhaimmillaan osana työpistetyöskentelyä. Silloin pienissä ryhmissä mahdollisimman moni pääsee osallistumaan eikä aika kulu odotteluun. Pelin avulla voi myös yhdessä kerrata jo opittuja asioita. Pelaaminen on myös mainio tapa eriyttää sekä ylös että alaspäin. Eriyttäminen voi tapahtua jo ryhmäjaossa, pelin tai pelitavan valinnassa tai peli voi toimia lisätehtävänä ja kannustimena nopeimmille tunnin lopussa. Ja mikä olisikaan motivoivampi tapa opettaa asioita tuki- tai vaikkapa erityisopetuksessa kuin oppilaan kanssa pelaaminen kannustavassa ilmapiirissä.

Tutustu Koulu-Alias-peleihin 

Oppimispelin on hyvä olla sellainen, että se on nopea ottaa käyttöön. Alias-peli on tullut 30-vuotisen historiansa aikana monelle tutuksi. Sen suosiosta kertoo yli 6 miljoonaa myytyä peliä ympäri maailman. Peliä pelataan myös kouluissa, opettajat ovat mestareita soveltamaan sääntöjä ja löytämään pelille aivan uusia käyttötarkoituksia. Olemmekin kuulleet opettajia ja nyt pelistä on valmistunut kolme Koulu-Alias-peliä, joiden sisältö on räätälöity esi- ja alkuopetukseen, alakoulun luokille 3–6 ja yläkouluun. Koulu-Alias on hauska sanaselityspeli, joka tuo vaihtelua oppitunnille. 

Koulu-Alias-peleissä oppilaat selittävät oppiaineiden keskeistä sanastoa vihjeiden, synonyymien ja vastakohtien avulla – ja muut arvaavat. Kortit on jaettu oppiaineiden ja luokka-asteiden mukaan, mutta mikään ei estä ylittämästä rajoja. Oikeat vastaukset kiidättävät kohti maalia, ja ensimmäisenä maaliin päässyt pari tai ryhmä voittaa.

Jokaisessa pelissä on myös omat vivahteensa. Esimerkiksi esi- ja alkuopetuksen pelissä kortit on kuvitettu ja sanat on kirjoitettu myös tavuttaen. 3–6-luokkalaisten peli sisältää oppiaineiden lisäksi myös yleistä kouluun liittyvää sanastoa. Sanat voi sekoittaa oppiainesanoihin kevennykseksi tai niitä voi käyttää S2-opetuksessa. Kaikkien pelien selitettävät sanat on kerätty yhteistyössä luokanopettajien ja aineenopettajien kanssa.

Innostavat pelihetket, kaiken kirjavat selitykset ja huippuhyvät arvaukset paitsi opettavat tuovat varmasti myös iloa ja pilkettä koulupäivään!

Koulu-Alias esi- ja alkuopetus

Tässä pelissä uusia asioita voi harjoitella uudelleen ja uudelleen!

Peli sisältää 300 kuvitettua sanakorttia, joiden selitettävät sanat ovat esi- ja alkuopetuksen sisällöistä. Peli ei kuitenkaan vaadi lukutaitoa, sillä kaikki kortit on kuvitettu. Soveltuu 5-9 -vuotiaille.

Lue lisää

 

Koulu-Alias luokat 3-6

Sanaselityspeli on innostava tapa kerrata koulussa opittuja sanoja, käsitteitä ja ilmiöitä. Peliä pelataan joukkueissa joko oppiaineittain tai rohkeasti yli oppiainerajojen!

Pelin 400 korttia on jaoteltuina oppiaineittain ja vaikeusasteittain. Mukana 13 alakoulun oppiainetta! 

Lue lisää

Koulu-Alias luokat 7-9

Tämä sanaselityspeli motivoi ja aktivoi erilaisia oppijoita! Peliä pelataan joukkueina ja siinä selitetään koulussa opittuja sanoja, käsitteitä ja ilmiöitä vihjeiden, synonyymien ja vastakohtien avulla.

Peli sisältää 400 korttia jaoteltuina oppiaineittain ja vaikeusasteittain. Mukana kaikki yläkoulun yhteiset tietoaineet.

Lue lisää

Ajankohtaista

Tactic valloittaa maailmaa vastuullisesti

Vastuullisuus on nouseva trendi, mutta suomalainen peli- ja leluyritys Tactic on panostanut vastuullisuuteen aina yrityksen alkumetreiltä asti. Kaikki Tacticin tuotteet ovat paitsi viihdyttäviä myös kestävästi tuotettuja. Tactic aikoo jatkossakin panostaa kestävään kehitykseen, ja on valmis myös investoimaan uuteen vihreämpään teknologiaan. Kurkistetaan, kuinka maailman vastuullisimmat pelituotteet valmistetaan Tacticin Porin tehtaalla.

Read More »

PicassoTiles-lelut stressittömään jouluun

Lomakausi on synonyymi juhlallisuuksille ja ilolle. Ei ole kuitenkaan mikään salaisuus, että se voi myös olla hieman stressaavaa, kun on aika valita täydelliset lahjat läheisillesi. Juuri siinä PicassoTiles -lelut voivat auttaa. Picasso Tiles -lelut sopivat 3+ vuotiaille ja sitä vanhemmille, eivätkä ne ole vain hauskoja ja viihdyttäviä; ne myös kiehtovat nuoria mieliä ja rohkaisevat luovuuteen ja ongelmanratkaisuun.

Read More »

Tacticia johdetaan perheyrityksen arvoilla

Tactic on porilainen perheyritys, jonka innovatiivisia ja koukuttavia lautapelejä rakastetaan ympäri maailman. Jo puolen vuosisadan ajan Tacticin Porin tehtaalla on valmistettu tuotteita, jotka tuovat ihmiset saman pöydän ääreen nauttimaan yhteisistä hetkistä. Sukelletaan nyt pelitehtaan sydämeen kuulemaan tacticlaisten ajatuksia porilaisuudesta, vastuullisuudesta ja pelien merkityksestä omassa työssään.

Read More »